Hotellövernattning

Spenderat två dagar inkl. en natt på ett underbart mysigt hotell mitt ute i ingenstans. (Har fått sova en hel natt utan störning från barn, lyxigt). Här har vi haft konferens, utbildning etc. med mitt nya jobb. Mycket mycket trevliga människor, så första intrycket är superbra.

Imorgon blir det första dagen på kontoret, spännande. Nu har man i varje fall träffat en del & det känns skönt, så slipper man vara nervös för det.

Nog snackat om mitt jobb ;)
Imorgon kväll blir det 25-års/examensfest för hela slanten. Det ser vi fram emot.

Lite bilder från rummet & på en tjusig vägg. Gillar!

Ha en toppen helg så hörs vi ;)


Steg 4 - sotning & invigning


Igår besiktade sotaren skorstenen & den blev godkänd. Trots att det var supervarmt igår kunde vi inte motstå att inviga den med en liten brasa. Vilken mysfaktor det skapar! Till vintern kommer vi att ha många varma & avkopplande kvällar framför denna.

Tips!
Rengör glaset på öppna spisen med lite blött papper som man doppar i askan & sedan är det bara till att polera tills soten är borta. Avsluta genom att torka med lite vatten eller fönsterputs.

Önskar er alla en fortsatt riktigt fin tisdag, trots att solen lyser med sin frånvaro hos oss =)


Nytt bord - docksta

Sent igår efter kalaset drog jag iväg på en "shoppingtur" & köpte ett nytt bord till v-rummet/köket. Det vi har haft tidigare kändes lite stort nu efter att öppna spisen flyttat in.


För er som är uppmärksamma ser ni nu att tavlorna hänger helt galet, men nya planer för väggen är på väg.

Imorgon är min sista dag på min mammaledighet, ångest!
Nej, det är med blandade känslor som man ska börja jobba. Tyvärr kommer jag inte hinna pyssla, inreda, blogga osv. lika mycket, men jag ska göra så gott det går. Tur att man ska börja på ett nytt jobb som känns mycket spännande!

Ha en fortsatt fin måndag!

3-årskalas

På onsdag fyller vår "stora" son hela 3-år. Hjälp, vad tiden har gått fort. Samtidigt som vi blandar dagarna med trots, fylls de med många skatt & mycket glädje. Du är vår älskade son <3

Igår höll vi kalas för honom. Vi körde kombinerat barn- & släktkalas. Det gick toppen & lilleman blev mycket nöjd! Om en månad är det dags igen med kalas, men då är det lillasysters tur.



Efter den lättare lunchen som vi bjöd på, fick gästerna smaka på mina hembakade rabarberpajer/kakor & dumlemuffins.
Jag kan varmt rekommendera detta receptet som ni hittar här!

Tack alla som fanns med för att fira min lillemans stora dag!

Från steg 1 till 3

Nu äntligen är den efterlängtade öppna spisen H Ä R!



Mannen är i full gång med skorstensbygget & steg 4 faller på plats först när sotaren varit här & vi inviger den med eld. Tills dess njuter jag av att se på denna nya läckerhet!

Fin onsdagskväll till er!



Resultat + vardagslyx



Gårdagens pyssel resulterade i en bokstav till trädgårdslandet av lite spillbitar, skruvar, färg & lite hjälp från mannen min =)

I förmiddags tog jag en paus från solens strålar, då jag hade bokat in behandlingen som jag fick i 25-årspresent. Förra gången jag hade bokat en tid, fick jag ställa in den pga. sjukdom, men inte denna gången. Det blev ansiktsbehandling (peeling, massage, mask), peeling & inpackning för händer & fötter. Detta var en mycket uppskattad present, vardagslyx!


Sommar?



Idag har jag tillbringat i princip hela dagen utomhus. Det har varit riktigt riktigt fint väder, har sommaren kommit? Hoppas det, så jag hinner njuta nu in i det sista innan jobb kallar.
Vi har i varje fall haft otroligt underbar söndag, med en lång promenad, grillning + promenad i skogen, barnen har invigt barnpoolen, ätit glass osv.



På vår långa promenad såg jag dessa "pennor" som stod på en förskolas gård. Gillade verkligen dessa! Passar vekligen på en förskola, då det känns som de skapar kreativitet.

Givetvis har jag även pysslat lite idag, men bilder kommer imorgon när det torkat & finns på sin plats.

Vad har ni hunnit med denna vackra söndag?


En grön (gräs)MATTA



Nu när lilleman fick en ny matta, fick hans gamla flytta ut till vardagsrummet. Passar perfekt nu när accentfärgerna är grönt & gult =)
Den vita som vi har haft tidigare har gjort sitt här inne & ligger nu i träningsrummet.

"Söndag"

Idag känns det verkligen som söndag, men det bästa av allt är att det bara är FREDAG =)

Vi startade denna fredag med en god frukost och efter det åkte vi iväg på en mysig skogspromenad med familjen, svärmor & mina morföräldrar. Bjuder på lite natur- & djurbilder från trippen:









Nu måste ska jag passa på att vila lite i solen innan barnen & mannen vaknar, för då är det dags att sätta på grillen.

Hoppas att ni har en lika fin fredag & ta tillvara på ledigheten!




Älskade loppisfynd


Här är gårdagens loppisfynd; gummistövlar till sessan, 2 st silikonunderlägg, en bilmatta och en gitarr till lilleman. Jag är supernöjd! Både underläggen & gummistövlarna är helt oanvända. Såg att underläggen kostar ca 115 kr/st & gummistövlarna ca 259 kr/st, snacka om FYND!

Har ni varit & fyndat något eller ni kanske ser fram emot något imorgon eller på söndag?
Nu känns det som den "riktiga" loppissäsongen börjar...

"Smultronställe"

På väg hem efter min joggingrunda igår plockade jag med mig sex smultronplantor som jag hittade ute i det fria...nu har jag även ett litet "smultronställe".

image description

Imorgon blir det att gå upp tidigt trots att vi är lediga, då LOPPIS står på schemat. 
Återkommer imorgon i fall det blev några fynd!

Trevlig lillördag =)
 


På sin plats.

 

 

Nu är de nya stolarna utplacerade en i sovrummet, en i hallen & två vid matbordet. När de anlände hit ställde jag alla vid matbordet, men blev inte fullt nöjd med det. Detta känns bättre för tillfälligt & det får vara så tills jag får ett nytt ryck.

Annars händer det inget i inredningsväg just nu. Vi väntar spänt på vår öppna spis som vi hoppas kommer i slutet av nästa vecka eller början på veckan därpå. Sen blir det full rulle igen =)


Onsdagsinspiration



Älskar verkligen lampan. Ett pysseltips kanske?



Hur snyggt var det inte att förvara sina finglas på detta sättet?
Älskar bilden för övrigt också.

Båda bilderna har jag lånat från Hemnets inspiration.


Daimglass med hallon




Igår slog jag ihop en enkel hemmagjord daimglass som jag hittade hos Pysseliten.

Allt som behövs är:
3 äggulor
3 dl grädde
3 msk floursocker
1 msk vaniljsocker
3 små daim som krossas
Hallon till serveringen





[Mera] grönt..

Äntligen har ett olivträd fått flytta in till dessa 130 km². Håller tummar & tår för att det överlever.


Planterat i trädgården



Nu måste väl våren ha kommit?
Denna helg som snart passerat har tillbringats till största del utomhus. Det är inte mer än 3,5 vecka till min mammaledighet är slut & mitt nya jobb kallar. Så slutet av tiden vill jag hinna med så mycket som möjligt.

Igår körde jag inom en loppis, där jag tog med mig denna "gryta" för 20 riksdaler. Nu agerar den kruka i vår trädgård. Murgrönan som jag har haft i vaserna inomhus nu ett tag har idag fått flytta ut till mina pålar. Planterade även lite i en stor konservburk, kul & se hur det blir med det. Blomsterlådorna som stått i garaget i väntan på att få bli använda har nu åkt upp på staketet ovanför trädgårdslandet & innehåller nysådd sallad.

Har ni också tillbringat massor med timmar utomhus denna helg?
Sköt om er och jag önskar er en underbar start på den kommande veckan.

Om två veckor..





...blir denna snyggingen levererad till oss.

...ljuvligt



Njuter förfullt av det fina vädret som råder =)
Man får passa på, man vet ju inte hur länge det stannar!


RSS 2.0