Mera fynd...


Här är de andra fynden jag gjorde, inget speciellt men jag har länge velat ha de plastkrukorna. Anledningen till varför jag inte köpt de tidigare är att jag inte har haft en utsedd plats för de, men för 5 spänn lovar jag att det finns plats =)
Adventljusstaken tycker jag är snygg som en vanlig ljusstake också, men jag får se vad jag hittar på. 3 spänn går inte att tacka nej till =)

Ha en bra tisdagskväll!!

p.s. glöm inte Äntligen Hemma nu klockan åtta d.s




Fyndat!!

Idag blev det en shoppingrunda igen....men nu var det bara jag & mannen. Vi var alltså barnfria för en gångs skull & så fort det gick. Rundan avslutade vi på IKEA, där vi gjorde några fynd bla. den har pläden för halva priset.
De andra fynden visar jag er imorgon.

(vad jag har förstått har det varit lite problem med att kommentera mina inlägg. vad felet är vet jag inte, men jag får hopps att det blir bättre. kankse är det iphoneinläggen som spökar? Om det inte går att kommentera detta inlägg, så hör gärna av er till min mail: [email protected], Tack!)

Smittad...

Nu är jag också smittad av denna tejpsjukdom. Kunde inte låta bli när jag stötte på Panduro Hobby på vår lilla shoppningtur idag. Det blev mest lite nya kläder att fylla garderoben med.

Hoppas att ni alla haft en underbar helg!! Jag är mycket nöjd med mitt kalas som jag hade igår. Fick en 60 min spabehandling från topp till tå, en "ljuslykta", blommor, kläder, pengar osv. Bild på ljudlyktan eller vad man ska kalla den kommer när dem funnit en plats.

Ha en fin söndagskväll!


G R A T T I S.



"idag är ingen vanligen dag, får det är min 25-årsdag, hurra hurra HURRA..."


Inspiration igen...

Många ställen i huset med glasväggar. Snyggt (när det är rent)!!!

Kolla in alla bilderna på:
http://www.saltsjobadsmaklarna.se/Pages/PictureGallery.aspx?id=3PFS6VKIGKIETGM4">http://www.saltsjobadsmaklarna.se/Pages/PictureGallery.aspx?id=3PFS6VKIGKIETGM4

 


"rulla rulla liten bulla"


Idag har jag fortsatt med lite förberedelser inför klaset på lördag. Det har rullats en massa chokladbollar. Jag hade inte tänkt bjuda på någon tårta, utan det blir vad jag är sugen på, nämligen: Marängsviss. Det fungerar alltid till vuxna, som till barn.

Receptet jag följde hittar du här.

Önskar er alla en riktig mysig torsdagskväll & imorgon är det F R E D A G!!


NU kör vi


Så här ser en del utav sonens rum ut! Det finns lite till som ska fixas vid skrivbordet, så som förvaring till kritor & pennor, lite posters etc. Allt tar sin lilla tid...men någon gång ska det väl bli klart!
När vi besökte IKEA i lördags handlade vi skrivbordet, hyllor, konsoler, stolsdyna & skrivbordsunderlägg (tansparent). Tavlan med grodan köpte jag i Ullared när jag var där sist. Den gröna lådan & tidskriftsamlarna på hyllorna har fått sig en omgång av väggfärgerna.
Den andra delen av rummet bjuder jag på när den är klar, men nu har ni fått se en helhetsbild på väggen som vi målade.

Om ni vill se eller inte kommer ihåg hur hans rum såg ut tidigare finns det lite bilder här & här.


Kvällsinspiration



Hemnet via Sivkraft

Fastnade för det snyggt taket, vinklarna, betongväggen, öppen spisen etc.

...vilken dag...

...i detta hus råder det extrem förkylning. Det är bara mannen som har hållt sig ifrån det. Man blir så tung & trött i huvudet. Lite fixande har ändå skett idag, så imorgon tänkte jag visa resultatet av det vi handlade på IKEA i lördags.

Så, idag tänkte jag visa er en bild på vårt sovrum, då jag nämligen kom att tänka på att jag nog aldrig har visat er det. Anledningen är för det ser ut som det gör. Detta rum har vi i princip inte gjort något vid sedan vi flyttade in, så det finns en hel del planer för detta rum så småningom. Vi har ju en del andra "projekt" som måste avslutas innan, men piffa upp det med lite nya kuddar osv. kan man ju alltid göra.



Full rulle...

I natt har det inte blivit många timmar sömn, då lilla flickan vaknat stup i kvarten. La mig på soffan en stund på förmiddagen, men precis när jag slumrade till vaknade lilla flickan, typiskt!

Inte blir det tidigt i säng i heller, då jag är i full gång att baka 6 st pajer till 25-årskalaset på lördag. Det blir 2 st tacopajer & 4 st kassler- & broccolipaj.

Nej, nu får jag återgå så jag kommer i säng idag!



**Sänghimmel med belysning**


Nu har lilla prinsessans sänghimmel fått lite belysning. Det ger ett sådant mysigt sken, precis så som jag vill ha det i hennes rum.

Nej, nu ska jag se på "Hustoppen" på kanal 8. De bor i ett gammalt vattentorn....

Mysig måndagskväll på er!

Avbockad

Så, då har jag även målat vår andra ytterdörr + ett sidofönster. Hade helt glömt bort att vi även hade ett sådant =) men det var bara att pensla på där med.
Det är inte klock så ljust det blir, jag verkligen älskar VITT!
Så, nu vet ni vad jag bla. har pysslat med denna helg. Vi har även hunnit med ett besök på museum, IKEA & lite annat smått & gott. Vad jag handlade på IKEA får ni snart se....



Om ni vill se fler bilder på hur det såg ut innan, så finns det här.
(Hmm...listerna är inte klara ännu, men nu har jag börjat att göra snyggt i hallen så då ska vi fortsätta)

Önskar er alla en underbar måndag & här skiner solen som ger lite energi.

Lekfull detalj

Vilken häftig pryl! Som pall? Eller som avlastningsbord?


http://www.hemnet.se/inspiration/visa/sovrum/bilder/5028


Älskade GRANIT <3

Alltså allt som granit säljer får gärna lov att flytta hem till mig. Så otroligt snygga prylar & att allt mer eller mindre går i grått, svart & vitt gör saker ännu bättre!

Gillar du granits prylar?


Randigt till badrummet





Dalahäst


Hemnet via Svensk fastighetsförmedling

Rolig & annorlunda gunghäst, en stor dalahäst!


En till...

...blog awards fick jag idag av Lina med den otroligt fina bloggen Hus & Bus. Tack så jättemycket för att du valde mig. Det här med awardsen är så otroligt kul, då man hittar flera nya underbara & inspirerande bloggar. Ett problem är dock att man måste ju hinna med alla inläggen också =)

Då ska vi se vilka 5 bloggar jag ska plocka nu....hmm tror jag tar några som jag inte har sett mottaget någon award på senaste

At home

SOFFHÄNG - din kreativa soffpotatis.

t e s b r a n d t

There is no place like home

Snusans inredningsblogg



P.s Mannen la märke till vår "nya" ytterdörr & tummen upp fick jag från honom. Vilken skillnad det har blivit i tvättstugan/groventrén nu, så otroligt ljus. Dörren ska få sig en sista omgång, sedan blir det nästa dörr jag tar mig an d.s.

Målat i smyg

Kunde inte hålla mig längre. Våra ytterdörrar var i en ful brun färg & tanken är att vi så småningom ska köpa nya dörrar, men det finns annat vi prioriterar före. Detta innebär att det dröjer ett tag till. Så idag när mannen arbetar, sonen är på dagis & lilla flickan sov tog jag tag i en av dörrarna utan att mannen vet något ;) spännande & se om han märker något. Jag har slipat, tvättat & målat 2ggr. Det får bli en omgång färg till imorgon.


- Besöksrekord -

Jag somnade med ett stort leende på läpparna igår, då jag hade ett nytt besöksrekord. Detta vill jag ska ske fler dagar. Det är så otroligt roligt att så många av er vill titta in & se vad jag har att visa. Det är sådana här dagar, liksom när jag fick awarden som jag verkligen älskar att få dela med mig av allt, mest inredning så klart. Givetvis hoppas jag även att jag kan ge er lite inspiration & ideér. Som ni säkert förstår, så hinner man inte alltid vad man skulle vilja hinna. Jag är mammaledig just nu & det gör inte saken bättre....

Tog några nya bilden på en bit av V-rummet/köket. Inget nytt har skett, enbart nya foto från nya vinklar =)



Önskar er alla en mysig & fantastisk onsdagskväll!


Klart!!

Före

image description

Efter
image description

Black & White








Förvaring

Lådorna i expedithyllan i lillemans rum ska alla få sig en omstyling. Svart ska det bli, så slipper man se vad som finns i lådan. Tycker att det ger ett stökigt intryck. Så tack vare min bästa vän dekorplasten får vi ordning & reda.


** Blog award **

Underbara Hanna som driver bloggen Inredamedmera har idag gett mig en blog award. Tusen, tusen tack! Man kan inget annat än bli superglad för detta. Givetvis vill jag dela denna vidare till några av de otroligt underbara läsarna jag har:

Hemmamix
Whiterainbow
Hus & bus
Lite om inredning.
Lilalollo

jag hoppas att även ni vill dela detta vidare till fem bloggar som ni gillar, helst med mindre än 200 läsare/följare om dagen.

Vill passa på att tacka alla underbara läsare & jag gillar att få kommentarer, så jag vet vad ni tycker. Är det något ni vill se mer/mindre av här på bloggen? Pysseltips? Inspiration? Hemma hos mig? Annan positiv eller negativ kritik som ni vill ge mig? Låt mig få höra....

inspirationen fortsätter...







Samtliga bilder lånade från Hus & Hem

Ett litet smakprov....


...på lillemans rum. Nu förstår ni hur vi målade i rutorna & vilka färger vi valt. En bild på sängen fick också följa med. En helhetsbild på rummet bjuder jag på när allt är klart. Det ska upp lite olika saker på väggarna, ett skrivbord ska få flytta in osv.

fortsättning följer....



DIY - flaskor

Nu är även jag en i gänget, som har flaskor som ljusstakar. Det bästa av allt är att jag har behållt deras ursprungsfärg! Billigt & snyggt! Några till får fyllas på, men det kommer efterhand som jag stöter på några snygga & annorlunda flaskor.


Dagens inspiration

Bild från Hemnet


DIY - färgglad klocka till barnrum



Om du blir sugen på att gör en, så hittar ni beskrivningen här.



Själv vann jag denna färgglad klocka från Åhlens i julklappsspelet som jag tänkte att lilleman skulle ha på rummet.

Dagens pyssel

Pyssel & pyssel, jag har bara målat. Nu får ni veta en av accentfärgerna till lillemans rum. Hmmm...vilken tror ni är den andra?







Barnrum - färgglada hyllor

Av en slump kom jag till att se "Fixa rummet" på Svt Barnkanal. Perfekt om man vill få lite tips & idéer just på barnrum. Som jag såg i kvällens avsnitt & som jag sett lite här & där tidigare är att måla insidan av olika lådor i en/flera färger. Ger ett snyggt & lekfullt intryck, passar lika bra i ett barnrum som i övriga bostaden. I vår hall har vi satt upp hyllor med ett oranget papper som bakstycke, lätt att förnya & förändra.



Bildkälla

Lådorna på bilden heter PRÄNT och kommer från IKEA.

Inspiration - barnrum

Just nu är vi i full gång med lillemans rum, vilket innebär att jag letar inspiration till barnrum till 1000.
Det blir en del barnrumsinspiration några dagar nu...
Först ut är dessa underbart snygga LEGO-förvaringsboxar. På min sons eller rättare sagt på min önskelista står nu en/flera sådana.


Bild

Vad händer nu?


Ett minne blott!


Man ställer frågan till sig själv:
"Kan vi aldrig bestämma oss eller bli nöjda?"
Svaret är nej, det kan vi inte. Sägen som vi gjorde till sonen för en kort tid sedan, blev inget bra. Det hände en liten olycka & det fick oss att inse att han inte är så stor som vi ibland tror. Så, gårdagens första tanke var att "omkonstruera" den befintliga sängen, men det blev inget vidare. Utan vi rev ut rubb & stubb & tömde rummet på allt. Fram åkte målarfärg & penslar & rummet fick bli vitt utan 1000 st hål. Vi tog även en sväng till IKEA för att köpa en ny sängstomme till lilleman. Vi stod mellan en ODDA eller en MALM. Valet blev:
 
Nya bilder på rummet kommer inom det närmaste, men nu vet ni vad vi sysslar med här hemma. Som det kan bli ibland - från att endast "bygga om" en säng - till att måla om & köra köpa en ny säng.


Då var det dags igen!


Dagens snygging


Vattenmelonsbål

Nyårsaftons välkomstbål bjöds från en urgropad vattenmelon, fylld med
- en flaska vitt vin
- absolut tropisk
- hallonsaft
- vattenmelonsbitar
- sprite


Vit, vitare, vitast

Vi har länge gått & smakat på vad vi skulle göra med väggen ovanför vasken, men utan en bra lösning. Fram tills nu har den enbart varit målad med vanlig väggfärg & ingen silikon. Men en dag såg jag att listen på bänksivan hade börjat släppa minimalt lite, men då varit det bara till att hitta en lösning direkt. Vi bestämde oss för helt släta, rektangulära, vit kakelplattor. Resultatet blev MVG - mycket väl godkänt för att vara mannens första plattsättning & tack vare att vi valde vita plattor är det ingen markant skillnad. Jag är nöjd!


- År 2012 -


Här är nyårsdukningen 2011/2012. Vitt, silver & svart, såklart!

Idag bär det av mot BB för att träffa ett par vänners nyfödda lilla flicka, Isabella.
Hon föddes igår, att hon inte kunde vänta en dag till =)
Nä, nu måste jag fixa mig så vi kan köra...

RSS 2.0